Αρχική » Ομελέτα με φέτα, ντομάτες και ελιές: Το τέλειο πρωινό της Κωνσταντίνας Μερκούρη φτιάχνεται σε βάζο
17/09/2020    Ομελέτα με φέτα, ντομάτες και ελιές: Το τέλειο πρωινό της Κωνσταντίνας Μερκούρη φτιάχνεται σε βάζο
Ομελέτα με φέτα, ντομάτες και ελιές: Το τέλειο πρωινό της Κωνσταντίνας Μερκούρη φτιάχνεται σε βάζο

Τα αβγά είναι η ιδανική πρωτεΐνη για να ξεκινάω με ενέργεια τη μέρα μου

Ομελέτα με φέτα

Αυτή η ομελέτα είναι ιδανική για δεκατιανό στη δουλειά: χρειάζεται μόλις 2 λεπτά προετοιμασία και μπορείς εύκολα να την πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Απλά βάλε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και όταν είσαι έτοιμη να φας, ανακίνησέ το και ψήσε στα μικροκύματα.

Μερίδα: 1

Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά

Ομελέτα με φέτα, ντομάτες και ελιές – Υλικά:

  • 2 αβγά
  • 1/4 φλ. φέτα θρυμματισμένη
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 5 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (περίπου 2 κ.σ.)
  • 2 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, συν μερικά ακόμα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 1/4 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι

*Μπορείς να τη φτιάξεις επίσης με τσένταρ, μια στρογγυλή κόκκινη πιπεριά, salsa, κόλιαντρο ή ό,τι άλλο έχεις στο ψυγείο σου.

Εκτέλεση

1. Βάλε τα αβγά, τη φέτα, τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμυδάκι, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι σε ένα βάζο χωρητικότητας περίπου 450 ml, με φαρδύ άνοιγμα. Κλείσε καλά το καπάκι.

2. Όταν πεινάσεις, ανακάτεψε καλά το μείγμα. Βγάλε το καπάκι και ψήσε στα μικροκύματα μέχρι να φτάσει η ομελέτα περίπου 5 εκ. πριν το άνοιγμα του βάζου και τα αβγά να έχουν σχεδόν στερεοποιηθεί, για 1,5 με 2 λεπτά. Άφησέ τη να σταθεί για 5 λεπτά.

3.Βγάλε προσεκτικά το βάζο από τα μικροκύματα και πασπάλισε με το βασιλικό.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 311 θερμίδες, 23 γρ. λιπαρά (8,9 γρ. κορεσμένα), 6 γρ. υδατάνθρακες, 19 γρ. πρωτεΐνες, 1 γρ. φυτικές ίνες, 1.182 mg νάτριο

Πηγή:www.shape.gr